Ik bewaar al heel lang foto’s, tekeningen en uitspraken die ik ergens hoor, zie of lees. Ik beschouw het als mijn schatkamer waar ik altijd bij kan. Voor mezelf om weer inspiratie op te doen of voor gewoon een glimlach ter herinnering aan eerder opgedane wijsheid. Maar ook om weg te geven aan een ander die daar mogelijk weer iets mee kan. Ik heb onderstaand een willekeurige selectie gemaakt van een aantal juweeltjes. De bron heb ik niet vermeld. Deze kun je zo vinden door even te zoeken op het internet.

Connect before correct. Luister eerst zonder te oordelen maar om het te proberen te begrijpen. Om daarna dan pas begrepen te worden zonder de bedoeling te hebben altijd te willen antwoorden. Bij te veel kaders en plannen vertrouw je iemand niet. Empathie vraagt tijd. Efficiëntie is voor dingen, niet voor mensen. In elk mens zit een kern van goedheid, maar bij sommige moet je iets dieper graven om hem tegen te komen. Wat voor de één de steen is waar hij over struikelt, is voor de ander de muur waar hij niet overheen kan kijken. Niet langer het behoud van kennis is macht, maar juist het delen ervan.

What have you done today to feel pride? Leer van gisteren, droom van morgen maar leef vandaag. Leef vanuit je verbeelding, niet vanuit je verleden. Besteed minder tijd aan wat urgent is en meer aan wat belangrijk is. Je aanbod is wat je kan bieden, de vraag zal dat altijd overtreffen. In diepste nood komt het aan op innerlijke kracht, compassie en onderlinge verbondenheid.

Niet groei is belangrijk maar (duurzame) vooruitgang. Als je niet betaald voor het product ben je het product. De professional doet wat goed is voor de klant en niet wat de klant wil. Onze ultieme vrijheid is het recht en het vermogen om te beslissen of iets of iemand buiten onszelf ons beïnvloedt.