Ik sta even stil bij het laatste fase van deze zomer. De Tour de France, die normaal de zomerstart begeleid, zal de komende drie weken de zomer uitzwaaien. Hopelijk wordt dat, net als de afgelopen jaren, begeleid door een mooie nazomer. Ik geniet nu al van het vooruitzicht van de komende drie weken.

Leven met de seizoenen

In mijn vorige observatie was ik me bewust van het pauzemoment dat ik mezelf gunde. Ik werd er op gewezen dat de zomer, de natuur volgend, het uitgelezen moment is om te genieten van het leven en te bloeien, maar ook al een kleine start is voor het oogsten. De zomer als opmaat voor de herfst om de tijd te nemen voor verwerken, reflecteren en los te laten. Het nu bewust genieten van een cappuccino, op te bloeien en wat beter te worden in mijn lievelingssporten en naar sport kijken geven mij energie om terug in balans komen.

Bevoorrecht

Ik ben me daarbij ook weer gelijk bewust van mijn bevoorrechte positie. We hebben het samen goed. We zijn gezond en kunnen iedereen die om hulp vraagt dat ook bieden. Ik kan op mijn manier, met mijn eigen talent en energie een bijdrage leveren aan een duurzame en veilige samenleving. Ik hoop dat voor anderen waarin het nu niet meezit op tijd ook weer een zonnige periode aanbreekt.

De aankomende tijd ga ik me verder verdiepen in het leven met de wijsheid van de seizoenen. Zo kan ik zien of hoe wat ik van nature doe, past binnen die visie.